![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgv3vJCvrR2-HPCu34YTDCeca7cafG-3Fy6tw_Dum6Cqgn4naguYWxoU_k4jVg0BSXy6vnCxqbPSxhY0nEhR4z9jwxUhnGr6F3JeB-mHCbV5NnNYl7reh7Z1LXP7mSVzty4f9m_rdaO-5s/s400/1733490278_a40a755e89.jpg)
Al nostre país el menjar típic és la botifarra amb mongetes.
CREMA CATALANA
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtoNhySijOpTQCdYSc1YEcG9jnD0Inr0HF_MjG2hi-YDewwrSA4xKKrSyKlDXiCx7RrjLngeKpACf8WozP9f2Xoyi3L2GYJoDBnymR8O73vaJrqDkP4wgbXWF0ENCm8L2-YHgQJXj3jdI/s400/crema_catalana.jpg)
Ingredients:
6 ous
1 l de llet
10 cl de nata líquida
10 g de midó
150 g de sucre
1 branca de canyella
1 pell de llimonaPreparació:
» Poseu en una olla al foc la llet i la nata líquida, juntament amb una pell de llimona i la branca de canyella; deixeu-la bullir i apagueu el foc de seguida. Després, deixeu-la refredar i coleu-la.
» A banda, separeu els rovells de les clares. En una cassola o cassó on fareu la crema, i fora del foc, barregeu els rovells amb el sucre i remeneu-ho molt bé fins que la barreja comenci a tornar-se d’un color més clar.
» A part, diluïu el midó amb una mica de llet, afegiu-lo als rovells barrejats amb sucre, remeneu-ho bé i afegiu-hi a poc a poc la llet colada. Poseu-ho a un foc molt suau i, sense parar de remenar, porteu-ho al punt d’ebullició (heu de vigilar que no us arribi a bullir, perquè els ous es tallarien).
» Poseu la crema en bols individuals i un cop refredada espolseu-hi sucre per sobre; només us queda cremar-lo amb la pala de cremar ben calenta.
PA AMB TOMAQUET també és un altre plat típic.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRHle1R6LKo1GU-uy5LhxXg5XXnBGBOrc_Y-bY8D7S-DWzgTkq__WgGlFqdj1gn1ICuUzU5cuToQ7WBjTQuUArJml_ibdJ1IKbiR9pORZIB4fhTEdgX4dP_mauEik6tkKpRWPGil64vmI/s400/1197890508823.jpg)
No hay comentarios:
Publicar un comentario