miércoles, 5 de mayo de 2010

MENJAR TÍPIC

BOTIFARRA AMB MONGETES
Al nostre país el menjar típic és la botifarra amb mongetes.


CREMA CATALANA
També tenim postres típics, com la famosa crema catalana. Aquí us donem la recepta:

Ingredients:

6 ous
1 l de llet
10 cl de nata líquida
10 g de midó
150 g de sucre
1 branca de canyella
1 pell de llimonaPreparació:

» Poseu en una olla al foc la llet i la nata líquida, juntament amb una pell de llimona i la branca de canyella; deixeu-la bullir i apagueu el foc de seguida. Després, deixeu-la refredar i coleu-la.

» A banda, separeu els rovells de les clares. En una cassola o cassó on fareu la crema, i fora del foc, barregeu els rovells amb el sucre i remeneu-ho molt bé fins que la barreja comenci a tornar-se d’un color més clar.

» A part, diluïu el midó amb una mica de llet, afegiu-lo als rovells barrejats amb sucre, remeneu-ho bé i afegiu-hi a poc a poc la llet colada. Poseu-ho a un foc molt suau i, sense parar de remenar, porteu-ho al punt d’ebullició (heu de vigilar que no us arribi a bullir, perquè els ous es tallarien).

» Poseu la crema en bols individuals i un cop refredada espolseu-hi sucre per sobre; només us queda cremar-lo amb la pala de cremar ben calenta.


PA AMB TOMAQUET també és un altre plat típic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario